Aktuálne Recepty 

Koložvárska kapusta, ale naozaj veľmi dobrá!

Dnes sme mali na obed toto chutné jedlo. Trošku prácne, kým si všetko pripravíte, ale potom sa už len zapečie a všetci si oblížu prsty.

Potrebujeme:

  • 1 kg kyslej kapusty
  • 1/4 kg guľatej ryže
  • 1/2 kg bravčového plieska
  • 1-2 chutné klobásky
  • 2 cibule
  • 2 bobkové listy
  • čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 lyžičky červenej mletej papriky
  • 1/2 lyžičky rasce
  • soľ
  • masť
  • 1 sladkú smotanu
  • 1 kyslú smotanu

Postup:

Mäso pomelieme na mlynčeku. Na masti orestujeme jednu cibuľu pridáme cesnak, mäso, rascu, bobkový list, korenie, papriku a soľ. Premiešame, kým mäso nepustí šťavu. Potom pridáme trochu vody a dusíme asi 40 minút, kým nie je mäsom mäkké. Ryžu uvaríme v slanej vode. Na masti orestujeme druhú cibuľu a pridáme vyžmýkanú, pokrájanú kyslú kapustu. Pomiešame a zalejeme troškou vody, aby sa nepripálila a dusíme asi 30 minút. Zapekaciu misu vytrieme masťou, rozložíme polovicu množstva kapusty. Kyslú a sladkú smotanu zmiešame a polovicu nalejeme na kapustu. Potom navrstvíme mäso, pokrájanú klobásu, na to ryžu a nakoniec zvyšok kapusty. Kapustu  potrieme zvyškom smotany. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme asi 40 minút.

Text a foto Libuša Sabová

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články